Her finner du informasjon om «Parkering i byen», «privatregulerte parkeringsplasser» og «MC, HC og bobilparkering».

Jernbaneveien – sør

Her kan du parkere inntil 1 døgn. Du kan betale med mynt, kredittkort eller ved hjelp av EasyPark app’en. Legg spesielt merke til at plassene nærmest Ruten er reservert for Politiets kjøretøy.

I sentrumsgatene

I sentrumsgatene i Sandnes har vi en rekke parkeringsplasser utstyrt med automater eller parkometer. De fleste av disse er korttidsplasser; dette for å bidra til sirkulasjon slik at alle lett kan finne en ledig plass for kortere parkeringsbehov. På de fleste kan du betale med mynt, kredittkort eller ved hjelp av EasyPark app’en. I St. Olavs gate kan vi tilby langtidsparkering. Sjekk skiltene nøye.

Langgata nord / Torggata

Plassene ligger i krysset mellom St. Olavs gate og Langgata.
Du kan betale med mynt, kredittkort eller ved hjelp av EasyPark app’en. Her finner du også p-plasser reservert for ladbare kjøretøy. På plassen i som ligger i krysset Torggata /Langgata er det langtidsparkering. Du kan betale med mynt, kredittkort eller ved hjelp av EasyPark app’en.

Haakon VIIs gate og Brueland

Parkeringsplassene ligger sør i Sandnes like ved Skeiene stasjon. I midtrabatten i Haakon VIIs gate er det korttidsparkering, og på plassen vest for stasjonen har vi langtidsplasser. Du kan betale med mynt, kredittkort eller ved hjelp av EasyPark app’en.
Sør for plassen i Ganddalsgata mot sør finner du  også en plass for togreisende – en såkalt «Park & Ride» plass – og der kan du stå gratis mot at du legger gyldig kvittering Kolumbus/Entur for betalt månedskort/billett på Jærbanen godt synlig bak frontruten.

Byhagen Parkeringshus

Anlegget ligger i Eidsvollgata 22, og tilbyr plasser for beboere, kundeparkering for butikkene og abonnementsparkering for kunder. Anlegget ligger sentralt i den sørvestlige delen av Sandnes sentrum like ved Oalsgata og Vitenfabrikken.

Privatregulerte parkeringsplasser

De privateide plassene som presenteres på denne siden er et verdifullt supplement til de offentlige plassene. Plassene driftes i samsvar med Parkeringsforskriften av 18.mars 2016. De er skiltet med sort tekst på hvit bunn, og skiltene inneholder viktig informasjon om vilkårene. De fleste plassene kan tilby abonnementsordninger. Ta kontakt med oss for et tilbud!

Oalsgata 30

Plassen ligger et stykke oppe i Oalsgata like ved krysset Postveien, og er både avgiftsparkeringsplass og abonnementsplass.

Gravarsveien 49
I Gravarsveien 49 har vi et ideelt tilbud for deg som bor i området og har behov for abonnementsplass til bilen din. Plassen egner seg også godt for dem som bor i Sandnes Øst, og som arbeider i sentrum. Spaserturen langs Vågen på 5 minutter er en perfekt start og avslutning på dagen!

Hana Sanz

Parkeringshuset er plassert på hjørnet av Hanaveien og Skippergata med innkjøring fra Hanaveien eller Skippergata. P-huset tilbyr både abonnementsparkering og avgiftsparkering samt gjesteparkering for Hana Sanz leilighetene. Anlegget er åpent hele døgnet.
På Hana Sanz er det også utendørs parkeringsplasser for kunder til senteret med 2 timer gratis. Husk å trekke billett som legges i bilen før du handler.

Varnerområdet/Elveparken

Dette området grenser til Havnegata i nord, Holbergs gate i vest, Vågsgjerdveien i sør og Gravarsveien i øst.
Området har både abonnementsparkering og vanlig avgiftsparkering, og omfatter totalt ca. 1000 parkeringsplasser.

Parkeringsområdet med innkjøring fra krysset Vågsgjerdveien og Holbergs gate på sørsiden er en av de mest populære parkeringsplassene i byen. Du betaler kr 15,- pr. time, første timen per døgn er gratis (00.00-24.00)

Ved Holbergs gate 15 er det nå ANPR anlegg. Registreringsnummeret blir registrert ved kamera når du kjører inn på plassen. Du finner med informasjon ved automaten som står i undergangen ved Boots Apotek eller på Autopay

På Varnerområdet kan vi tilby årsabonnement, velkommen til å ta kontakt for et tilbud!

Parkeringshuset AMFI Vågen

Åpningstider:
Mandag-torsdag: 07:00-21:30
Fredag-lørdag:     07:00 – 22:30
Søndag:                  12:00 – 21:30

Huset er plassert sentralt like ved Ruten i Sandnes, og har innkjøring fra Holbergs gate. Plan 5 på toppen er reservert abonnementskunder. På nivå 4 er det anledning til å parkere gratis i 2 timer. På alle plan er det nummer registrering. Her må du registrere registreringsnummeret til bilen på automaten. Du trenger ikke ha billett liggende i bilen.
Pris pr. time er p.t. kr 21,00. Du kan betale med mynt, kredittkort eller ved hjelp av EasyPark app’en. Huset gir optimal tilgang til AMFI kjøpesenter, Sandnes kino og hotell Residence. Utkjøring kan finne stede utenfor parkeringshusets åpningstid.

Sjøveien 8 – Lura
I samarbeide med firma MoRek As kan vi tilby abonnementsplasser helt nede ved Gandsfjorden, som passer bra for deg som bor i området eller for deg som arbeider i området. du finner det ved bunnen av Sjøveien ved å svinge ned fra rundkjøringen ved Rema 1000.

Bystasjonen parkeringshus

Åpningstider:
Alle dager: 06:00 – 24:00

Midt i sentrum ligger Bystasjonen, og i underetasjene finner du et topp moderne parkeringsanlegg. Det er lagt vekt på bruken av lyse farger, god belysning, høy sikkerhet og bruk av automatisk plassdeteksjon (dvs. bruk av lysdioder i taket) for lettere å finne ledige plasser. Som el-bilkjører skal du kikke etter hvite dioder, som bruker av parkeringsplass for forflytningshemmede leter du etter blå dioder og forøvrig ser du etter grønne dioder for å finne ledige ordinære plasser.

Her er det ANPR anlegg som registrerer når du kjører inn med kamera. Du finner mer informasjon som står ved automatene eller på Autopay

Anlegget har plass til i alt 471 biler, hvorav 345 plasser er i det åpne anlegget og 126 plasser er i den lukkede delen forbeholdt beboerne. Vi kan tilby deg en trygg parkeringsplass beskyttet mot vær og vind, og for dem som ønsker det kan vi tilby abonnementsløsning. Velkommen til å ta kontakt på telefon 51 33 60 60 eller pr. e-post : parkhus@sandnes.kommune.no for et pristilbud !

Nygaardshagen parkeringshus

Åpningstider:
Alle dager: 06:00-24:00

Parkeringshuset er et topp moderne parkeringsanlegg med totalt 136 plasser på to plan som ligger i Jærveien like sør for Oalsgata. Det er bare 1 min. å gå til Langgata. Huset tilbyr både abonnementsparkering og avgiftsparkering, og er bevoktet. Her er det ANPR anlegg som registrerer registreringsnummeret ved innkjøring. Les mer info ved automaten eller på Autopay  Nederste plan er reservert for abonnementskunder. Slike kunder har tilgang døgnet rundt også utenfor åpningstid.

Den gamle godsterminalen i Hoveveien
I samarbeid med ROM Eiendom kan vi tilby abonnementsplasser både for person- og lastebiler og busser på et sentrumsnært område. Dette er det eneste området i byen som har disse mulighetene. Du finner området ved å svinge til høyre like etter at du har kjørt inn i Hoveveien. Kontakt oss for flere detaljer!

Byhagen parkeringshus

Anlegget ligger sentralt plasser i Eidsvollgata 22 like ved Vitenfabrikken i den sørvestlige delen av Sandnes sentrum. Her tilbyr vi beboerparkering, parkering for kunder i butikkene og abonnementsparkering for dem som ønsker det. Anlegget ligger også sentralt i forhold til offentlig kommunikasjon og Flybussen.
Velkommen til å ta kontakt for flere opplysninger og priser.

MC-parkering

Vi har flere parkeringstilbud for MC i Sandnes. Ved å klikke på linken kommer du rett inn i vårt kart over MC-plasser i byen: MC-plasser

HC-parkering

HC parkering er en viktig del av vårt tilbud, og for en del forflytningshemmede er det viktig å vite hvor de spesielt brede tilrettelagte plassene befinner seg. Klikk på linken til kartet, og da finner du dem alle sammen: HC-plasser
For ordens skyld minner vi om at som innehaver av HC-kort kan du parkere avgiftsfritt på alle offentlige parkeringsplasser i Sandnes.

Bobilparkering

Sandnes har fått et nytt parkeringstilbud for bobiler.

Helt nede ved havnen er det laget til bobilparkering med 16 oppmerkede plasser, strøm- og vanntilkobling i regi av Sandnes kommune.

Sandnes Rådhus er ca. 3 minutters gange og sentrum av Sandnes er ca. 5 minutter å gå fra parkeringen.

Innkjøringen til P-plassen, som er reservert for bobiler, er like nord for krysset Jernbaneveien-Elvegata. Adressen er Havneområdet, 4306 Sandnes

Parkeringen koster 200 kr per døgn inkl. strøm og vann. Betalingsmåte for å benytte parkeringen er ved bruk av Easypark eller automat på plassen.

Ta kontakt med oss ang ditt parkeringsbehov

Telefon: 51 33 60 60
eller
E-post: parkhus@sandnes.kommune.no