Her finner du informasjon om «Parkering i byen», «privatregulerte parkeringsplasser» og «MC, HC og bobilparkering».

Parkering i byen

Sandnes ønsker deg velkommen til ett av våre mange parkeringsanlegg som er lett tilgjengelige og lette å finne. Sjekk alternativene nedenfor for å finne det stedet som passer for deg! Vennligst ring 917 87 487 dersom du opplever feil på automater mv. Plassene driftes i samsvar med Parkeringsforskriften av 18.mars 2016.

Ruten

Anlegget ligger midt i sentrum og like ved buss- og jernbanestasjon. Det er rikelig med plasser, og vi kan her også tilby langtidsparkering. Du kan betale med mynt, kredittkort eller ved hjelp av EasyPark app’en. Mot Tinghuset finner du ladestasjon med reservert parkering for el-biler.

Storgata

Plassen ligger i Storgata like nord for Sandnes kirke. I sørenden av plassen finner du ladestasjon og reservert parkering for el-biler. Følg skiltene nøye.

Jernbaneveien – nord

Plassen ligger like ved krysset Jernbaneveien/Elvegata, og er både avgiftsparkeringsplass og abonnementsplass. Så følg skiltene nøye. Du kan betale med mynt, kredittkort eller ved hjelp av EasyPark app’en. Her finner du også ladestasjon og reservert parkering for el-biler.

Jernbaneveien – sør

Her kan du parkere inntil 1 døgn. Du kan betale med mynt, kredittkort eller ved hjelp av EasyPark app’en. Legg spesielt merke til at de tre plassene nærmest Ruten er reservert Politi, og nord for de oppmerkede plassene er det reservert for rutebusser.

I sentrumsgatene

I sentrumsgatene i Sandnes har vi en rekke parkeringsplasser utstyrt med automater eller parkometer. De fleste av disse er korttidsplasser; dette for å bidra til sirkulasjon slik at alle lett kan finne en ledig plass for kortere parkeringsbehov. På de fleste kan du betale med mynt, kredittkort eller ved hjelp av EasyPark app’en. I St. Olavs-gate kan vi tilby langtidsparkering. Sjekk skiltene nøye.

Langgata nord / Torggata / gamle taxiholdeplassen

Plassene ligger i krysset mellom St. Olavsgate og Langgata.
Du kan betale med mynt, kredittkort eller ved hjelp av EasyPark app’en. Her finner du også ladestasjon og reservert parkering for el-biler. På plassen i som ligger i krysset Torggata /Langgata er det langtidsparkering. Du kan betale med mynt, kredittkort eller ved hjelp av EasyPark app’en.

Haakon VIIs gate og Brueland

Anleggene ligger sør i Sandnes like ved Brueland stasjon. I midtrabatten i Haakon VIIs gate er det korttidsparkering, og på plassen vest for stasjonen har vi langtidsplass. Du kan betale med mynt, kredittkort eller ved hjelp av EasyPark app’en.
Sør for plassen i Ganddalsgata mot Mega finner du  også en plass for togreisende – en såkalt «Park & Ride» plass – og der kan du står gratis mot at du legger gyldig kvittering for betalt månedskort på toget godt synlig bak frontruten.

Byhagen Parkeringshus

Anlegget ligger i Eidsvollsgaten 22, og tilbyr plasser for beboere, kundeparkering for butikkene og abonnementsparkering for kunder. Anlegget ligger sentralt i den sørvestlige delen av Sandnes sentrum like ved Oalsgaten og Vitenfabrikken.

Privatregulerte parkeringsplasser

De privateide plassene som presenteres på denne siden er et verdifullt supplement til de offentlige plassene. Plassene driftes i samsvar med Parkeringsforskriften av 18.mars 2016. De er skiltet med sort tekst på hvit bunn, og skiltene inneholder viktig informasjon om vilkårene. De fleste plassene kan tilby abonnementsordninger. Ta kontakt med oss for et tilbud!

Oalsgaten 30

Plassen ligger et stykke oppe i Oalsgaten like ved krysset Postveien, og er både avgiftsparkeringsplass og abonnementsplass.

Gravarsveien 49
I Gravarsveien 49 har vi et ideelt tilbud for deg som bor i området og har behov for abonnementsplass til bilen din. Plassen egner seg også godt for dem som bor i Sandnes Øst, og som arbeider i sentrum. Spaserturen langs Vågen på 5 minutter er en perfekt start og avslutning på dagen!

Hana Sanz

Huset er plassert på hjørnet av Hanaveien og Skippergata med innkjøring fra Hanaveien. Huset tilbyr både abonnementsparkering og avgiftsparkering samt gjesteparkering for Hana Sanz leilighetene. Anlegget er åpent hele døgnet.
På Hana Sanz er det også utendørs parkeringsplasser for kunder til senteret med 1 time gratis. Husk å trekke billett som legges i bilen før du handler.

Varnerområdet

Dette området grenser til Havnegata i nord, Holbergsgaten i vest, Vågsgjerdgaten i sør og Gravarsveien i øst.
Området har både abonnementsparkering og vanlig avgiftsparkering, og omfatter totalt ca. 1000 parkeringsplasser.

Bomanlegget med innkjøring fra krysset Vågsgjerdgaten og Holbergsgaten på sørsiden er en av de mest populære parkeringsplassene i byen, og her tilbyr vi første time gratis. Deretter betaler du kr 15,- pr. time.

På Varnerområdet kan tilby årsabonnement, og velkommen til å ta kontakt for et tilbud!

Parkeringshuset AMFI Vågen

Åpningstider:
Mandag-torsdag: 07:00-21:30
Fredag-lørdag:     07:00 – 22:30
Søndag:                  12:00 – 21:30

Huset er plasser sentralt like ved Ruten i Sandnes, og har innkjøring fra Holbergsgaten. Plan 5 på toppen er reservert abonnementskunder. På nivå 4 er det anledning til å parkere gratis i 2 timer mot billett.
Pris pr. time er p.t. kr 21,00. Du kan betale med mynt, kredittkort eller ved hjelp av EasyPark app’en. Her finner du også reservert parkering for el-biler. Det finnes også plasser med lademulighet fra stikkontakt på veggen. Huset gir den optimal tilgang til AMFI kjøpesenter, Sandnes kino og hotell Residence. Utkjøring kan finne stede utenfor parkeringshusets åpningstid.

Sjøveien 8 – Lura
I samarbeide med firma MoRek As kan vi tilby abonnementsplasser helt nede ved Gandsfjorden, som passer bra for deg som bor i området eller for deg som arbeider i området. du finner det ved bunnen av Sjøveien ved å svinge ned fra rundkjøringen ved Rema 1000.

Bystasjonen parkeringshus

Åpningstider:
Mandag – fredag: 06:00 – 24:00
Lørdag: 08:30 – 24:00
Søndager/alle helligdager: 09:30 – 24:00

Midt i sentrum ligger Bystasjonen, og i underetasjene finner du et topp moderne parkeringsanlegg. Det er lagt vekt på bruken av lyse farger, god belysning, høy sikkerhet og bruk av automatisk plassdeteksjon (dvs. bruk av lysdioder i taket) for lettere å finne ledige plasser. Som el-bilkjører skal du kikke etter hvite dioder, som bruker av parkeringsplass for forfytningshemmede leter du etter blå dioder og forøvrig ser du etter grønne dioder for å finne ledige ordinære plasser.

Anlegget har plass til i alt 471 biler, hvorav 345 plasser er i det åpne anlegget og 126 plasser er i den lukkede delen forbeholdt beboerne. Vi kan tilby deg en trygg parkeringsplass beskyttet mot vær og vind, og for dem som ønsker det kan vi tilby abonnementsløsning. Velkommen til å ta kontakt på telefon 51 33 60 60 eller pr. e-post : parkhus@sandnes.kommune.no for et pristilbud !

 

Alle som har kjørt inn i anlegget har tilgang til anlegget via sidedørene også utenfor åpningstid for å hente bilen. Da taster du de seks siste sifferne på billetten og dørlåsen i Julie Egesgate eller Ivar Aasensgate åpner seg.
Abonnenter/beboere har tilgang til å kjøre inn i- og ut av anlegget 24/7. De taster de siste seks siffere på abonnementskortet for å komme inn de samme sidedørene.

Vågsgaten 16 eksteriør

Nygaardshagen parkeringshus

Åpningstider:
Hverdager: 06:00-23:00
Helligdager: 10:00 – 23:00

Huset er et topp moderne parkeringsanlegg med totalt 136 plasser på to plan som ligger i Jærveien like sør for Oalsgaten. Det er bare 1 min. å gå til Langgaten. Huset tilbyr både abonnementsparkering og avgiftsparkering, og er bevoktet. Nederste plan er reservert for abonnementskunder. Slike kunder har tilgang døgnet rundt også utenfor åpningstid.
Dersom du har parkert og trukket billett på kveldstid, så ta med deg billetten når du forlater bilen. Derved vil du få tilgang til anlegget også utenfor åpningstid ved å taste de siste seks sifrene på billetten på tastaturet ved inngangsdøren mot Jærveien. Huset tilbyr rabatt for besøkende til Vitenfabrikken ved at du stempler billetten i resepsjonen.

Nygaardshagen. Residental lowrise. Sandnes, Rogaland, Norway

Den gamle godsterminalen i Hoveveien
I samarbeid med ROM Eiendom kan vi tilby abonnementsplasser både for person- og lastebiler og busser på et sentrumsnært område. Dette er det eneste området i byen som har disse mulighetene. Du finner området ved å svinge til høyre like etter at du har kjørt inn i Hoveveien. Kontakt oss for flere detaljer!

Byhagen parkeringshus

Anlegget ligger sentralt plasser i Eidsvollsgaten 22 like ved Vitenfabrikken i den sørvestlige delen av Sandnes sentrum. Her tilbyr vi beboerparkering, parkering for kunder i butikkene og abonnementsparkering for dem som ønsker det. Anlegget ligger også sentralt i forhold til offentlig kommunikasjon og Flybussen.
Velkommen til å ta kontakt for flere opplysninger og priser.

MC-parkering

Vi har flere parkeringstilbud for MC i Sandnes. Ved å klikke på linken kommer du rett inn i vårt kart over MC-plasser i byen: MC-plasser

MC-symbol

HC-parkering

HC parkering er en viktig del av vårt tilbud, og for en del forflytningshemmede er det viktig å vite hvor de spesielt brede tilrettelagte plassene befinner seg. Klikk på linken til kartet, og da finner du dem alle sammen: HC-plasser
For ordens skyld minner vi om at som innehaver av HC-kort kan du parkere avgiftsfritt på alle offentlige parkeringsplasser i Sandnes.

HC-symbol[1]

Bobilparkering

Det er ingen dedikerte parkeringsplasser for bobiler i Sandnes. Men vi kan tilby langtidsparkering midt i sentrum på parkeringsplassen på Rutebilstasjonen. I tillegg kan vi inngå spesialavtale med bobileiere om parkering på anlegget vi drifter på den gamle godsterminalen. Derved kommer man litt bort fra sentrum for dem som ønsker det noe roligere, men samtidig være i gangavstand til fasilitetene. Ring oss på 51 33 60 60 for tilbud.

Klikk på lenken til mer informasjon om Gamle Godsterminalen

Ta kontakt med oss ang ditt parkeringsbehov

Telefon: 51 33 60 60
eller
E-post: parkhus@sandnes.kommune.no